Nieuws

Halve finale UEFA Champions League: alles wat u moet weten

Welke Film Te Zien?

De Champions League heeft de afgelopen seizoenen veel schokkende resultaten opgeleverd.

Het seizoen 20/21 bracht een aantal verbazingwekkende maar schokkende achterstanden, die voetbalfans al geruime tijd niet hebben gezien.

Stadscruise voorbij PSG

Manchester City is een stap dichterbij gekomen voor de beruchte hoge tonen nadat ze PSG met 4-1 hadden verslagen in de halve finale van de Champions League.

Met de wedstrijd tussen twee van Europa's topteams, keek de hele voetbalwereld intens toe.

waar woont terrell davis nu?

Maar de manier waarop Stad gespeeld door beide benen, iedereen ging door een soort van schok.

In de eerste etappe, PSG namen de leiding via hun aanvoerder merken en zag er in de eerste helft dominant uit.

De spelers van City wisten echter dat ze geschiedenis moesten schrijven en speelden met zo'n hoge druk en intensiteit dat de verdediging van PSG ze niet aankon.

Zodra de tweede helft begon, kwamen de Cityzens onder druk en begonnen ze meer kansen te creëren voor hun uitdoelpunt.

De eerste kans kwam voor hun Belgische middenveld-maestro, Kevin DeBruyne. Hij scoorde het eerste doelpunt in de 64e minuut en bezorgde zijn ploeg een uitdoelpunt.

Met het doelpunt groeide het vertrouwen van City en ze zetten nog meer druk dan voorheen en gaven de verdediging van PSG het geld voor hun geld.

Een grote doorbraak kwam voor ManCity in de 71e minuut, toen Riyad Mahrez schoot de bal langs het net van Keylor Navas en maakte er 2-1 van voor de Cityzens.

Met een voorsprong van twee doelpunten leek het erop dat er geen hoop was voor PSG om terug te komen in de wedstrijd.

Met twee doelpunten achterstand besloot PSG-manager Mauricio Pochhetino enkele tactische veranderingen door te voeren en bracht Ander Herera op de been.

De koningen van Frankrijk begonnen wat beter te spelen en probeerden wat kansen te creëren op het tweede doelpunt.

Maar het verdedigende duo van City Ruben Dias en John Stones samen met hun keeper Ederson bleek sterk tegen de aanvallende maestro's van PSG.

De wedstrijd eindigde in 2-1 met het voordeel richting Manchester City.

In de 2e etappe moest PSG minimaal drie doelpunten maken als ze voor het tweede opeenvolgende seizoen de finale van de Champions League wilden bereiken.

Kylian Mbappé , het Franse wonderkind liep een blessure op en werd op de bank geplaatst. Zonder Mbappé was de enige betere aanvaller die PSG had Neymar .

De Braziliaan zelf alleen kon echter geen deuk in de verdediging van ManCity maken.

Met het voordeel dat ze hadden, wist Pep Guardiola dat hij ofwel de hele wedstrijd moest verdedigen en PSG niet moest laten scoren, ofwel meer druk moest zetten om doelpunten te maken om hun voorsprong op te bouwen.

Hij besloot voor de laatste tactiek te gaan. Riyad Mahrez bleek opnieuw van vitaal belang in de tweede etappe.

De Algerijn scoorde zijn 2e doelpunt in dit gelijkspel in de 11e minuut en bezorgde City een voorsprong van drie doelpunten.

Riyad Mahrez viert zijn doelpunt tegen PSG

Riyad Mahrez viert zijn doelpunt tegen PSG (Bron: UEFA)

Hierdoor moest PSG nu minimaal twee doelpunten maken als ze de wedstrijd in de extra tijd wilden opnemen.

De ploeg uit Frankrijk deed zijn best maar kon net als in de heenwedstrijd niet voorbij Ruben Dias en John Stones komen.

In een totaal van 14 schoten de hele wedstrijd hadden ze nul schoten op doel. Deze verhouding is iets wat de voetbalfans van PSG niet hebben gezien.

De eerste helft eindigde met City op voorsprong.

In de tweede helft bracht Pochettino Moise Kean binnen in de hoop te voorzien Neymar wat aanvallende back-up.

Helaas, het ging mis.

Riyad Mahrez sloeg de spijker in de doodskist van PSG in de 63e minuut na het scoren van een pass van Phil Foden.

Met dit doelpunt had City nu een voorsprong van drie doelpunten op hun tegenstanders en wilde de deal sluiten.

PSG miste de samenwerking van Mbappé en Neymar dit hele spel. Afgezien van Neymar was geen enkele andere speler van zijn team in staat om de verdediging van City aan te vallen.

Om het nog erger te maken, kreeg Angel Di Maria een rode kaart nadat hij met zijn voet stampte tegen Fernandinho van City.

Met nog maar 10 man kon PSG niets doen en werd gedwongen zich te onderwerpen aan Manchester City.

Deze overwinning markeerde een geschiedenis voor Manchester City, aangezien dit team, onder leiding van Pep Guardiola, de eerste ploeg werd die de finale van de UEFA Champions League bereikte.

Manchester City neemt het nu op tegen Chelsea of ​​Real Madrid in de finale in Istanbul.

Chelsea wil dubbel winnen

Thomas Tuchel en zijn Chelsea-kant hebben dit seizoen al een finale bereikt in de vorm van de FA Cup en zijn nu op zoek naar hun tweede.

Het team uit Londen ging naar Spanje en kreeg het voordeel dat ze verdienden op basis van hun prestaties.

Chelsea is een kracht geworden om rekening mee te houden onder de... Thomas Tuchel was . Hun defensieve masterclass is dit seizoen al veel te zien geweest.

Tuchel opstelde een ongewijzigde line-up van hun overwinning tegen West Ham in de Premier League.

De meerderheid van de fans en de commentatoren waren vol ongeloof over het teamnieuws.

Niemand was echter teleurgesteld in deze ploeg, omdat ze lieten zien waarom Chelsea gevreesd moet worden, vooral in de Europese competities.

In een fascinerend gelijkspel in het Estadio Alfredo Di Stefano kwam Chelsea op voorsprong tegen het machtige Real Madrid.

Een wedstrijd waarvan veel experts dachten dat ze gemakkelijk waren voor Real Madrid, werd in feite een zware wedstrijd tegen de tactische genialiteit van Thomas Tuchel.

Christian Pulisic, die dit seizoen in-en-uit vorm was, bezorgde de uitploeg de leiding in de 14e minuut.

Ondanks dat ze veel beter verdedigden dan hun tegenstanders, liet Chelsea een doelpunt binnen via Benzema, waardoor de stand op 1-1 kwam.

Beide teams scoorden hun doelpunten in de eerste helft en de tweede helft was heel anders.

Ondanks tekenen van verbetering in de tweede helft, versloeg Chelsea Real Madrid volledig.

Zinedine Zidane speelde een 3-4-3 formatie die hij zelden speelde tegen de manager die gespecialiseerd was in de formatie en deze al heel lang gebruikt.

Er waren enkele ernstige twijfels over de prestaties van Chelsea voor het begin van de wedstrijd, maar alles veranderde bij het laatste fluitsignaal.

Toen de wedstrijd op 1-1 eindigde, pakte Chelsea een belangrijk uitdoelpunt.

De tweede etappe die op 6 augustus zal plaatsvinden, zal behoorlijk vruchtbaar blijken.