Nba

Jayson Tatum enorme score geeft Boston een overwinning op de Nets

Welke Film Te Zien?

Boston Celtics stond vrijdagavond tegenover de Brooklyn Nets in TD Garden voor Game 3.

De Celtics kwamen hun thuisveld binnen met twee verliezen van de serie onder de riem, terwijl de Nets met twee overwinningen.

De Nets waren van plan om vanavond opnieuw de overwinning te pakken, maar Jayson Tatum verbrijzelde hun doel met een geweldige doelpuntenavond.

Hij schreef zelfs geschiedenis in het spel en werd de3e jongste speler in de geschiedenis van de NBA om 50+ PTS te scoren in eenNBAPlay-offsspel.

De Celtics versloegen de Nets 125-119 om de voorsprong van de Nets terug te brengen tot 2-1 in Game 3.

Aan de andere kant schreven Kevin Durant en James Harden ook geschiedenis ondanks hun verlies voor de Celtics.

De Nets begonnen sterk in het eerste kwartaal

Kemba Walker begon het eerste kwartaal met een lay-up voor de Celtics.

James Harden antwoordde toen terug met een emmer en trok daarbij een overtreding.

Dit leverde de Nets een punt voorsprong op.

Joe Harris sloeg vervolgens een driepunter neer voor de Nets, waardoor de voorsprong ongeveer een minuut in het kwart werd uitgebreid tot vier punten.

Kevin Durant liet vervolgens een driepunter vallen.

En Harden reed recht naar de rand, liet een lay-up vallen en nog een driepunter op het volgende balbezit.

Joe Harris komt vervolgens met een driepunter op de pass van Harden.

Dit alles leidde tot een 19-2 punt binnen vier minuten in de wedstrijd.

Jayson Tatum liet eindelijk een jumper vallen voor de Celtics en brak daarmee de run.

Hij blokkeerde vervolgens Durant en liet een lay-up aan de andere kant vallen, samen met een floater op het volgende balbezit, waardoor hij in zijn eentje een 6-0 run maakte om het spel binnen 9 punten te brengen.

Marcus Smart reed vervolgens rechtstreeks naar de rand en liet een lay-up vallen die de voorsprong van de netten op 7 punten bracht met een herinnering van 6:39 in het kwart.

Harden antwoordde toen terug met een step-back driepunter en passeerde de bal naar Durant voor een jumper bij het volgende balbezit.

Halverwege het kwart stonden ze 24-14 en de Nets namen een voorsprong van 10 punten.

Smart reed vervolgens rechtstreeks naar de basket, liet het schot vallen en trok een fout, waardoor het een driepuntsspel werd.

Durant schiet een fadeaway over Tatum voor nog een emmer en kwam weer boven met een andere emmer die 11 punten voorsprong nam op de Celtics.

Smart antwoordde terug met een driepunter op Walkers pass. Tyler Johnson bedacht toen een emmer op de pass van Durant.

De Celtics kwamen in het eerste kwart op voorsprong.

Romeo Langford liet vervolgens een driepunter vallen aan de andere kant en bracht de wedstrijd op zeven punten met nog minder dan twee minuten te spelen in het kwart.

Nicolas Claxton liet een emmer vallen op de pass van Kyrie Irving en toen antwoordde Tatum terug met een step-back jumper.

Tristan Thomson laat dan nog een emmer vallen op Tatum's assist. Tatum stal de bal en dropte een driepunter aan de overkant.

Smart slaat vervolgens een driepunter die allemaal leidt tot een 10-0 run, een punt voorsprong opleverd en het kwart met 33-32 afsloot.

De Celtics bleven aan de leiding in het tweede kwart.

Ze waren 32-35 aan het begin van het tweede kwart en de Celtics breidden de voorsprong uit met een emmer. Vervolgens gaf Harden lob aan Claxton een emmer aan de Nets.

Tatum miste een schot, maar Thompson haalde het terug en liet een emmer vallen na de misser.

Hij liet een driepunter achter Claxton vallen bij het volgende balbezit, waardoor de Celtics een voorsprong van 6 punten op de netten namen.

Tyler Johnson liet daarna een driepunter aan de andere kant vallen.

Langford antwoordde terug met een eigen driepunter. Harris liet toen een lay-up vallen.

Thompson nepte een schot en liet daarna een emmer vallen. Vervolgens schoot Evan Fournier een turn-around jumper op Langfords pass.

Harden scoorde vervolgens een gemakkelijke lay-up en Kyrie kwam met een springer die de voorsprong van de Celtics terugbracht tot vier punten.

Durant liet vervolgens een springer vallen en kwam met nog vijf minuten te spelen binnen twee punten.

Fournier antwoordde terug met een driepunter en Durant kwam met een springer aan de andere kant.

Tatum liet een driepunter vallen en Blake Griffin antwoordde terug met een lay-up.

Fournier maakte een sprong naar achteren terwijl Grant Williams het schot van Harden aan de andere kant blokkeerde.

Als gevolg hiervan krijgt Tatum nog een emmer aan het aanvallende einde en namen de Celtics 10 punten voorsprong met nog ongeveer twee minuten te gaan in het kwart.

Durant schoot een schot en vervolgens liet Thompson nog een emmer vallen op de misser van Fournier.

De quarter eindigde met 57-61 met de Celtics op voorsprong.

De Celtics bleven domineren in het derde kwart.

Tatum zette zijn hete scoren voort toen hij een driepunter liet vallen om het derde kwart te beginnen.

Smart bedacht een koopje en vond Thompson aan de andere kant voor een dunk. Als gevolg hiervan namen de Celtics een voorsprong van 10 punten in minder dan 2 minuten in het kwart.

Durant antwoordde toen met een driepunter.

Ze waren 60-69 met nog 9:39 in het kwart. Omdat Durant een driepunter miste, kwam Kyrie al snel met een emmer op zijn misser.

Harden vond Durant vervolgens voor een emmer. Tatum kwam toen met een turn-around jumper.

Durant sloeg een driepunter neer en Irving liet daarna een springer vallen.

Dit bezorgde de Nets halverwege het kwart een voorsprong op de Celtics.

Smart liet toen een driepunter vallen op de assist van Tatum en nam meteen de leiding terug.

Ze stonden allemaal gelijk met 75-75 met nog 5:16 in het kwart.

Smart liet toen een driepunter vallen, samen met een fout in het proces, waardoor het een vierpuntsspel werd.

Durant liet een jumper vallen en Smart antwoordde terug met een driepunter.

Fournier kwam met een wijd open hoek drie en nam 11 punten voorsprong met 2:16 over in het kwart.

Tatum trok vervolgens een overtreding samen met een emmer.

De Nets stonden met 79-91 achter de Celtics met nog minder dan twee minuten te spelen in het kwart.

Tatum liet opnieuw een driepunter vallen op het volgende balbezit. Vervolgens trok hij een tweepunter.

Terwijl Harden terug antwoordde met een driepunter. Irving bedacht toen een springer met nog minder dan 10 seconden om te schieten.

Het kwart eindigde op 84-96 met de Celtics op voorsprong.

De Celtics winnen uiteindelijk in het vierde kwart.

Harden begon het vierde kwart met een driepunter. En Fournier antwoordde terug met een driepunter.

Thompson liet toen een lay-up vallen op het volgende balbezit. Vervolgens liet hij een dunk vallen op het gemiste schot van Walker.

Walker liet toen een jumper vallen en daarna maakte Harden een driepunter.

Kyrie tikte een lange driepunter neer. Tatum liet aan de andere kant een trui vallen.

Maar toen kwam Irving met nog een driepunter.

Tatum liet een lay-up vallen en Fournier sloeg een driepunter neer en Walker kwam met een jumper.

De Nets stonden achter de Celtics met 106-116 met nog ongeveer drie minuten te gaan in het kwart.

Smart breidde de voorsprong uit tot 12 punten met een jumper. James Harden tikte vervolgens een driepunter neer.

Terwijl Tatum een ​​trui over Durant sloeg.

Ze waren 116-123 toen Durant een driepunter liet vallen en de voorsprong van Celtics terugbracht tot vier punten.

Williams liet een dunk vallen op de pass van Fournier met nog 13 seconden te gaan.

Tatum ving de laatste rebound op de gemiste driepunter van Harden en eindigde de wedstrijd met een 119-125 overwinning op de Nets.

Jayson Tatum's historische nacht tilt de Celtics langs de netten in Game 3.

De Celtics hadden twee nederlagen op hun naam toen ze vrijdagavond het veld betraden tegen de Nets.

Wat leek op een nieuwe overwinning voor het grote trio van het net, verbrijzelde na een historische nacht van de Celtics-ster Jayson Tatum.

Tatum had een van de best scorende avonden, niet alleen voor zijn carrière, maar ook voor de geschiedenis van de NBA.

Hij liet een play-off carrière-high 50 punten samen met zes rebounds en zeven assists.

hoeveel is larry bird waard?

Het is maar een van die nachten, zei Tatum. Een zware schietavond de eerste game en ik heb de laatste game niet veel kunnen spelen omdat ik in mijn oog werd geprikt.

En Tatum werd de zesde speler in de franchisegeschiedenis die 50 punten scoorde in een playoff-wedstrijd.

Hij is ook de derde jongstespeler in de geschiedenis van de NBAom 50 plus punten te scoren in eenNBA-play-offsspel.

We hadden vanavond veel jongens die speciaal waren rond Jayson, zei Boston-coach Brad Stevens.

Geweldige avond na het worstelen in de afgelopen twee playoff-wedstrijden.

Tatum had moeite om veel indruk te maken in de laatste twee play-offwedstrijden, aangezien de Celtics die twee verloren, maar het spelen van de wedstrijd op hun thuisveld gaf hem een ​​voordeel.

Er gaat niets boven thuis spelen voor je eigen publiek, zei Jayson.

Hij voegde zich bij John Havlicek, Isaiah Thomas, Ray Allen, Sam Jones en Bob Cousy als Celtics met 50 punten in een playoff-wedstrijd.

Teamgenoot Marcus Smart zei: hij zat er gewoon mentaal in opgesloten. We nemen het op tegen een juggernaut van een team. Zoals ik al eerder zei, de wereld weet het en wij weten het. Het zal niet gemakkelijk zijn. Je kunt niet gaan liggen, je kunt geen stap terug doen. Je moet vooruit kunnen en dat hebben we vanavond gedaan.

Naast Tatum hadden ook andere Celtics-spelers een geweldige prestatie in de overwinning.

Marcus Smart liet 23 punten vallen met 3 rebounds en 6 assists.

Tristan Thompson was overal aanwezig en maakte 19 punten samen met 13 rebounds.

Evan Fournier liet 17 punten vallen, samen met 5 rebounds en 2 assists.

Historische avond voor het duo James Harden en Kevin Durant.

Aan de andere kant leidde James Harden de Nets met 41 punten en 10 assists double-double samen met 7 rebounds.

Terwijl Kevin Durant 39 punten, 9 rebounds en een assist liet vallen.

Beide sterren van Nets schreven ondanks het verlies ook geschiedenis. Omdat ze het eerste paar Nets-teamgenoten zijn dat elk 30 plus punten scoort in een playoff-wedstrijd sinds 2006.

Ondertussen verloor Kyrie Irving, een voormalige Celtics-speler, 16 punten, 6 rebounds en 2 assists, ondanks dat hij werd uitgejouwd door Celtics elke keer dat hij de bal aanraakte.

Hij werd zelfs voor de wedstrijd uitgejouwd, tijdens warming-ups, introductie maar toch bleef hij in de wedstrijd en speelde voor zijn teams.

Maar het werd een beetje lelijk toen sommige fans een paar keer kort in een vulgair gezang naar Irving begonnen.

Het is basketbal. Ik ben in een paar omgevingen in mijn leven geweest, zei Irving. Zoals ik al zei, zolang het gewoon strikt de aard van basketbal is en er niets extra's is, vind ik het cool.

Nu treffen beide teams elkaar maandag weer bij TD Garden voor Game 4.