Amerikaans Voetbal

Italië zegeviert in de WK-kwalificatiewedstrijd van 2022 Groep C met 2-0 score op Noord-Ierland

Welke Film Te Zien?

Italië wint op 25 maart in Parma met 2-0 van Noord-Ierland bij de start van de WK-kwalificatiewedstrijden in Groep C

Italië verstevigde zijn voorsprong in de eerste helft daarna Domenico Berardi scoorde in de 14e minuut en Ciro Immobile slechts zeven minuten voor de pauze.

gecoacht door Roberto Mancini vanaf 2018 was het Italiaanse team formidabele tegenstanders waar het Ierse team op moest worden voorbereid. Het team van Mancini is tot nu toe ongeslagen in 23 wedstrijden.

Hij vertelde Rai Sport :

De eerste helft was uitstekend en we hadden meer doelpunten moeten maken.

De bal ging snel, het was perfect. We maakten twee doelpunten en we hadden er nog minstens twee kunnen scoren.

Nou, we moeten de tweede helft herzien, want we moeten het beter doen dan dat. Misschien begonnen we een paar te veel aanrakingen te nemen en bewoog de bal langzaam. Het kan gebeuren na vijf maanden elkaar niet gezien te hebben.

In 2018 wist Italië zich niet te kwalificeren voor het WK in Rusland. Het was de eerste keer in zestig jaar dat ze het niet haalden.

Als viervoudig WK-winnaars hebben ze nog nooit verloren als thuis-WK-kwalificatiewedstrijden.

Het Noord-Ierse team bouwde na de tweede helft een sterk spel op en verraste de Azzurri's. Geïnspireerd door Gavin Whyte , namen ze hun standpunt in.

Ze staan ​​op 31 maart tegenover het Bulgaarse team in Windsor Park in Belfast.

Noord-Ierse baas Ian Baraclough Het team maakt zich op voor de wedstrijd, aangezien ze blijven strijden om de WK-finale, die hen sinds 1986 is ontgaan.

De Italiaan Domenico Berardi juicht na het scoren van het openingsdoelpunt in de thuiswedstrijd voor de Wereldbeker (Bron: Sports Mole)

Italië domineert de eerste helft ondanks de houding van Noord-Ierland

De eerste minuten van de opening zagen er positief uit voor de Norn Irons. Het team werd opgefrist en hield een sterk gestaag spel.

De Italianen pakten echter het tempo op en voerden scherpe passes uit. Noord-Ierland kon op hun hoogtepunt niet concurreren met de Azzurri.

Lazio aanvaller Immobil toonde het eerste teken van een mogelijk doelpunt, maar keeper Bailey Peacock-Farrell blokkeerde het gemakkelijk.

Aanvaller Domenico Berardi scoorde het openingsschot. Zijn kans kwam toen hij een pass kreeg van Alessandro Florenzi .

Hij spoot de rechtervleugel naar binnen en loste een schuin schot dat naast de Noord-Ierse doelman Peacock-Farrell langs de paal ging.

voor welk team speelde Howie lang?

Het was een hoog schot dat recht in het dak van het net ging. En de Sassuolo het vierde doelpunt van de aanvaller na vijf wedstrijden in Italië.

De Italiaanse Ciro Immobile scoort het tweede winnende doelpunt in de FIFA World Cup European Qualifying Group C-wedstrijd tegen Noord-Ierland (Bron: The Guardian)

Immobile kreeg even voor rust een kans. Een run-off krijgen van Lorenzo Insigne , lukte de spits met een laag schot in de linkerhoek.

Het was zijn eerste doelpunt voor Italië sinds 2019. Ciro, de winnaar van vorig jaar van de Europese Gouden Schoen, kon zijn opgetogenheid niet bedwingen en trapte en sloeg tegen de cornervlag.

Naar eigen zeggen voelde ik een last van mijn schouders, ik had anderhalf jaar niet gescoord voor Italië.

Het was een bevrijding, een belangrijk doelpunt voor mij en voor het team, aangezien de wedstrijd een beetje ingewikkeld was.

De Norn Irons worden beter in de tweede helft

Na de pauze versterkte het Noord-Ierse team zich om beter en sterker te spelen.

Sterker nog, de Italianen raakten op een gegeven moment een beetje in de war.

Gavin Whyte pakte een kans in toen hij een backpass van Azzurri-middenvelder bemachtigde Manuel Locatelli , maar AC's Milan's Gianluigi Donnarumma verdedigde het.

De Italiaanse doelman deed ook een tweede achtereenvolgende poging en blokkeerde Michael Smith ’s schot. Smith probeerde met zijn linkervoet te scoren, maar gebruikte niet genoeg kracht.

Slechts vier minuten voor de afronding won het team van Baraclough bijna een doelpunt. Ze hadden goed in de wedstrijd gespeeld en Kapitein Steven Davis kon volgen Paddy McNair hem een ​​slimme pass geven. De man uit Middlesbrough kon die avond echter niet leveren.

Zijn slordige schot vloog over de lat. Hij heeft de afgelopen wedstrijden goed gespeeld voor zijn team en land, maar zijn optreden op donderdag was een echte teleurstelling voor de fans en de baas van Noord-Ierland.

Baas Ian Baraclough sprak met Luchtsporten : Dit zijn niet het soort games waar we op beoordeeld gaan worden. We moeten die intensiteit van de tweede helft meenemen naar onze volgende kwalificatiewedstrijd op woensdag tegen Bulgarije.

Dit zijn de wedstrijden, tegen de Bulgaren, tegen Zwitserland en zelfs thuis tegen Italië. We zullen gesterkt worden door dat optreden in de tweede helft.

We weten dat we wedstrijden beter moeten beginnen, maar we kunnen kansen creëren. We hebben een teamethiek waarbij ik denk dat we voorop moeten lopen. We kunnen niet passief zijn, en als we dat zijn, worden we erdoor beïnvloed.

Noord-Ierland moet de kop opsteken en zichzelf lanceren in een beter voorbereid en energieker team en leren en ervaring opdoen in de tweede helft. Als ze zich willen blijven kwalificeren voor de WK-finale van 2022, moeten ze naar de wedstrijd van woensdag met Bulgarije gaan.