Champions League-drama: Paris Edge Out Bayern; Chelsea Cruise langs Porto

Welke Film Te Zien?

Champions League haalt het beste naar boven in alle clubs die deelnemen aan de competitie.

Niet iedereen kan echter zijn tegenstanders overtreffen.

Triomf van Parijs in München

De huidige titelverdediger van de competities, Bayern München, leed een schokkend verlies bij hun laatste tegenstander van 2019/20, Paris Saint-Germain.

De hele wereld luisterde mee om te zien hoe twee van 's werelds beste teams tegenover elkaar staan.

Het was Bayern München tegen PSG.

Paris stelde hun sterkste opstelling op, terwijl Bayern zonder hun belangrijkste man uitging, Lewandowski .

De uitploeg nam de leiding van de wedstrijd in de 3e minuut na Kylian Mbappé de bal door de benen van Neuer in het net gooide.

Bayern begon na het eerste doelpunt te drukken en hun spel te verbeteren, maar hun hoop op een comeback leed na een ander doelpunt via Marquinhos.

Marquinhos, een CB, scoorde langs Neuer op een manier die een centrumspits zou doen.

De gastheren kregen een reddingslijn in de vorm van Choupo-Moting. De spits, die verving Lewandowski , kopte de bal langs Navas uit een voorzet van Benjamin Pavard.

De helft eindigde met een 2-1 achterstand van Bayern. De gastheren waren op zoek naar een comeback in de volgende helft.

Hun weg naar comeback begon meteen in de tweede helft. Ze domineerden hun tegenstanders op een manier die de wereld nog nooit had gezien.

PSG had in totaal slechts 6 schoten op doel terwijl Beieren hit 31. Onder hen waren er slechts 5 van Parijs op doel en Bayern in totaal 12.

Zonder de heldhaftigheid en het atletische vermogen van Keylor Navas zou PSG met meer dan 5 doelpunten zijn achtergebleven.

De Costaricaanse doelman liet de wereld zien waarom hij ondanks zijn hoge leeftijd nog steeds tot de besten behoort.

Wat Bayern miste was een paar schietschoenen.

Thomas Mueller maakte in de 60e minuut gelijk voor de Duitse kant. De wedstrijd zag eruit als een gegarandeerde overwinning voor Bayern, maar ze konden de counter van de Franse kant niet bevatten.

Kylian Mbappé , 's werelds meest gewilde jongere, scoorde zijn 2e doelpunt van de wedstrijd in de 68e minuut en bezorgde zijn ploeg een schokkende voorsprong op weg naar de volgende etappe.

Deze overwinning zal van cruciaal belang zijn voor het vertrouwen van de PSG-spelers in hun streven om hun dominantie in deze competitie te herwinnen.

Met deze overwinning en ze met een kleine voorsprong in de 2e etappe, lijkt PSG terug te komen van de nederlaag in de finale van deze competitie vorig seizoen.

Chelsea houdt zich staande

Thomas Tuchel en zijn Blues lieten precies zien waarom ze gevreesd moeten worden in Europese competities.

Ondanks een nederlaag tegen West Brom, verbeterde Chelsea hun spel en speelde als echte kampioenen.

Vanwege de aanhoudende Covid-19-pandemie zijn beide kwartfinales gepland in Sevilla.

Porto werd gekozen als de thuisploeg in de heenwedstrijd en daardoor wist Chelsea dat ze een goede prestatie nodig hadden als ze vooruit wilden in de competitie.

Chelsea begon met hun gebruikelijke 3-4-2-1-opstelling, terwijl Porto hun opstelling halverwege veranderde naar een 4-5-1.

Mason Mount, die de laatste UEFA Champions League-wedstrijd miste vanwege een schorsing, keerde terug naar de basisopstelling en liet de wereld precies zien waarom hij de nummer 1 speler is voor Engeland en Chelsea.

Porto begon de wedstrijd met intensiteit en domineerde. Ondanks dat ze meer schoten op doel hadden dan Chelsea, kwamen ze niet voorbij de sterke verdediging van de Blues.

De terugkerende Mount opende de score met een mooie wending via een pass van Jorginho. Blues nam de leiding richting de eerste helft.

De Portugese kant zette meer druk en toonde meer veerkracht, maar het partnerschap van Rudiger, Christensen en Azpilicueta met Mendy achter hen was moeilijk te verslaan.

hoeveel was Mohammed Ali waard?

Chelsea sloeg de spijker in de kist in de 85e minuut nadat Ben Chilwell een Fernando Torress Move maakte van de halve finale van 2012 tegen Barcelona.

Chilwell

Chilwell met het legendarische doelpunt in Fernando Torress-stijl. (Bron: Chelsea FC)

De linksback ging langs de doelman van Porto en schoot de bal door het net.

Chelsea heeft nu een totale overwinning van 2-0 en zal hiervan profiteren in de 2e etappe, die op 14 april in Sevilla zal plaatsvinden.

Lewandowski's afwezigheid veroorzaakt strijd

Robert Lewandowski kampt momenteel met een knieblessure. De Poolse spits heeft een gewrichtsband in zijn knie gespannen en is naar verluidt vier weken uitgeschakeld.

Robert liep de blessure op tijdens een van zijn interlands. Dit is een van de redenen waarom fans de neiging hebben om halverwege de seizoenen een hekel te hebben aan International Breaks.

Lewandowski is momenteel 's werelds beste spits en is een van de belangrijkste spelers voor Bayern München.

Behalve Robert heeft Bayern geen goede spits van hoge kwaliteit. De enige beschikbare optie als spits is Choupo-Moting.

Ondanks zijn terugkeer naar de training, sluit de blessure van Lewandowski hem nog steeds uit voor de 2e etappe tegen PSG.

Bayern zal zijn klinische resultaten en doelpunten zeker missen, waar ze dringend behoefte aan hebben.